Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Środa 01.07
 
1. Zupa miso z marchwią i pietruszką
2. Potrawka z seitanem, sałatka z pomidorów
3. Pulpety ryżowe w sosie koperkowym, sałatka z kiszonych warzyw
Czwartek 02.07
 
1. Orkisz z selerem naciowym i kiełkami, sałatka z gotowanych warzyw
2. Sushi warzywne, zielona sałatka
3. Ciastka ryżowe z hummusem, zielona herbata
Piątek 03.07
 
1. Zupa miso z kalafiorem i porem, potrawka z ryżu
2. Placki warzywne, warzywa duszone
3. Galaretka owocowa – kokosowa z owocami
Sobota 04.07
 
1. Pasztet z ciecierzycy i batatów, sałatka kiszona
2. Risotto z duszonymi warzywami, sałatka z białej rzodkiewki
3. Zupa gulaszowa, sok z marchwi
Niedziela 05.07
 
1. Owsianka ze szpinakiem, sałatka z brokułów
2. Kulki ryżowe z ciecierzycą, grillowana marchew, bulion
3. Roladki z cukinii z selerem, napój ze słodkich warzyw
Poniedziałek 06.07
 
1. Bulion z tofu i ze szczypiorkiem, pieczywo gryczane, słodko-kwaśna ciecierzyca
2. Dal soczewicowy z parmezanem z nerkowców
3. Pliso z jarmużem i mleczkiem kokosowym
Wtorek 07.07
 
1. Ciasto z kuskusu i truskawek
2. Bataty faszerowane soczewicą, sałatka z kiszonych warzyw
3. Naleśniki gryczane z warzywami, sok z jabłek
Środa 08.07
 
1. Owsianka na słodko z kawą zbożową, tiramisu
2. Krem z brokułów, szaszłyczki warzywne, sałatka z kiszonej czerwonej kapusty
3. Pasta orzechowa z wakame, pieczywo
Czwartek 09.07
 
1. Hummus z suszonymi pomidorami, sałatka z glonów i rzodkiewek
2. Zupa grochowo-dyniowa, sałatka z gotowanych warzyw
3. Paprykowe risotto z awokado
Piątek 10.07
 
1. Owsianka daktylowa z mango
2. Pieczone warzywa korzenne, sałatka z kiszonych warzyw i nasion
3. Pulpety z soczewicy, sałatka z ogórków, wakame i szczypiorku
Sobota 11.07
 
1. Kremowe miso cytrynowe, sałatka z zielonych warzyw
2. Ciecierzyca z ryżem na Hawajach, sałatka z duszonej kapusty i ogórków
3. Mini naleśniczki, napój ze słodkich warzyw
Niedziela 12.07
 
1. Pasztet z białych warzyw, zapiekane pieczywo
2. Roladki z ryżu, shiitake, tofu, hijiki, pieczony jarmuż z nasionami
3. Zupa miso ze szczypiorkiem, sałatka jarzynowa
Poniedziałek 13.07
 
1. Sałatka z kuskusem, sok jabłkowy
2. Sushi z ryżem, sałatka z marchwi
3. Krem z czerwonej soczewicy, pieczone mochi
Wtorek 14.07
 
1. Zupa miso z kalafiorem, kulki z ryżu i białej rzodkiewki
2. Curry z zielonej soczewicy, sałatka z pomidorów
3. Pudding z kasztanów i orzechów, napój ze słodkich warzyw
Środa 15.07
 
1. Ryżanka z umeboshi, sałatka z buraków
2. Gulasz z fasolki z kapustą, sezamowy ryż smażony
3. Krem z marchwi ze słonecznikiem, prażona kukurydza
Czwartek 16.07
 
1. Zupa miso z jarmużem, sałatka z kapusty bok choy
2. Klopsiki z orkiszu w sosie pomidorowym, sałatka zielona
3. Dżem morelowy, pieczywo, napój ze słodkich warzyw
Piątek 17.07
 
1. Owsianka z owocami i orzechami włoskimi
2. Kulki z ryżu, czerwonej fasoli i kinpira, sałatka z gotowanych warzyw
3.Krem z warzyw, szpinak z czosnkiem
Sobota 18.07
 
1. Kasza jaglana z dynią
2. Makaron w bulionie z pomidorami, sałatka z kiszonych warzyw z sezamem
3. Zupa z czarną fasolą, napój ze słodkich warzyw
Niedziela 19.07
 
1. Zupa miso z shiitake i bok choy, sałatka z białej rzodkiewki
2. Risotto z pasternakiem, sałatka z kiszonej czerwonej kapusty i marchwi
3. Ciastka ryżowe z hummusem, sok z marchwi